Verzenden

 

Bestellingen van Proffix worden verzonden met verschillende premium vervoerders. Vervoerders zijn afhankelijk van het pakket, het gewicht van het pakket, of het land van bestemming.
Wanneer uw bestelling in ons magazijn is afgehandeld ontvangt u van ons automatisch een email met bijhorende Track & Trace informatie van uw bestelling.

 

 

Verzendkosten in BENELUX en Duitsland

 

• Bestellingen van € 50 (incl. btw) of hoger worden gratis verzonden
• Bij bestellingen van minder dan € 50 (incl. btw) bedragen de verzendkosten € 9
• Bij bestellingen van minder dan € 30 (incl. btw) bedragen de verzendkosten € 13

• Bij bestellingen met betaling onder rembours brengen wij € 35 excl. BTW in rekening. De betaalwijze ‘rembours’ is alleen mogelijk bij een  bestelling tot € 1000 excl. BTW

  • Eventuele verzendkosten worden bij het afrekenen afzonderlijk weergegeven.

 

Let op: Deze bestellingen worden in één geheel door ons verzonden. Verzendkosten kunnen hierdoor afwijken voor de betreffende bestemming; deze zullen opgevraagd worden bij de vervoerder. Voor artikelen met uitzonderlijk gewicht, formaat of waarbij extra handling voor nodig is (bijv. grasmaaiers, tafelzagen, onderstellen, compressors e.d.) worden verzendkosten berekend.

 

 

Verzendkosten buiten BENELUX en Duitsland, binnen EU

 

De verzendkosten voor zendingen binnen Europa worden automatisch berekend wanneer uw adresgegevens volledig zijn ingevuld.
Bij bestellingen met een grote omvang / gewicht die buiten BENELUX of Duitsland verzonden dienen te worden sturen wij individueel een email of bellen met bijhorende informatie en verzendkosten.

Let op: Deze bestellingen worden in één geheel door ons verzonden. Verzendkosten kunnen hierdoor afwijken voor de betreffende bestemming; deze zullen opgevraagd worden bij de vervoerder. Voor artikelen met uitzonderlijk gewicht, formaat of waarbij extra handling voor nodig is (bijv. grasmaaiers, tafelzagen, onderstellen, compressors e.d.) worden verzendkosten berekend.

 

 

Verzendkosten buiten EU

 

Verzendkosten buiten de EU worden berekend op aanvraag. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. +32 (0)89 77 71 78

 

 

Verzendadres wijzigen

 

Zolang uw bestelling nog niet door ons is verzonden kunt u het verzendadres nog wijzigen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. +32 (0)89 77 71 78

Let op: Wij kunnen bij verzonden bestellingen geen adreswijzigingen meer doorvoeren, neem hiervoor contact op met de betreffende vervoerder.

 

Deelleveringen

Bij bestellingen van meerdere artikelen waarbij deze artikelen verschillende levertijden hebben kunnen er deelleveringen ontstaan. Het is niet mogelijk een hierin een voorkeur aan te geven.
We doen doorgaans ons best het bestel -en verzendproces te optimaliseren om deelleveringen te minimaliseren.

 

 

Let op: wanneer u een SET besteld waarbij een deel van de set een langere levertijd heeft, wordt het voorradige deel van de set alvast naar u verzonden. Het is niet mogelijk hierin een voorkeur aan te geven.

 

 

Niet thuis op het aangegeven aflevermoment?

 

In de meeste gevallen worden er 2 tot 3 afleverpogingen gedaan (afhankelijk van de vervoerder). Als u niet thuis bent probeert de bezorger het pakket eerst af te geven bij de buren, lukt dit niet dan wordt het pakket afgegeven bij een pick-up point.

 

 

Let op: Elke vervoerder heeft andere afspraken/ procedures. Lees de (door de vervoerder) gestuurde informatie goed voor specifieke informatie m.b.t. de zending.

 

*Proffix verleent nooit neerzet-toestemming aan welke vervoerder dan ook, dit is een optie die u zelf kunt kiezen bij onze vervoerders.

 

 

Bestelling afhalen

 

U heeft als klant de keuze om bij het afronden van uw bestelling ‘afhalen in Lanaken’ als verzendmethode te kiezen. Wij nemen telefonisch of via mail contact met u op wanneer uw bestelling voor u klaar staat.
Houdt u bij deze optie rekening met extra levertijd.

 

             

Showroom / afhaallocatie:
Staatsbaan 11

B-3620 Neerharen – Lanaken

+32 (0)89 77 71 78

Let op: Deze optie is i.v.m. intracommunautaire enkel mogelijk voor  Nederlandse en Belgische klanten